Я.М., Бургас, Декември, 2009

Здравейте на всички, които са стигнали до тук, търсейки всевъзможни начини и информация с надеждата да открият спасение!

Искам да споделя и с Вас съдбата си, точно тук, защото разбрах, че спасение от страшните диагнози има! И защото вярвам безрезервно на целия екип, който работи в Центъра по интегративна медицина. А тази вяра се засили още повече от резултатите, които постигнахме и се надявам да продължаваме да подобряваме!

Накратко да кажа няколко думи за себе си.Възраст-62 години,капитан далечно плаване. От последния си рейс се завърнах през март 2008 година в много тежко състояние, с много силни болки в гърба-пълен дискомфорт. Започнах голямото ходене по мъките. Беше ми установена диагноза: рак на простатата, а сцинтиграфията, която направихме показваше метастази в таза, бедрените кости, прешлени, ребра. Самото чакане по опашките на онко кабинетите с така нареченото досие беше отвратително. Туморния маркер (PSA) беше 2092 ng/mL.В очите на лекарите четях неизказания въпрос „Ти защо си още жив ?“. Лечението ми беше: хормонотерапия, приемане на болкоуспокояващи (DHC) и веднъж месечно вливане на Зомета. През пролетта на тази година състоянието ми се влоши, туморният маркер започна да се повишава и някаква комисия от Онкодиспансера Бургас реши да продължа с болкоуспокояваща лъчетерапия. През това време дъщерята ми търсейки информация за лечението ми в Интернет прочела за Центъра по интегративна медицина. След проведена консултация с д−р Дамянов, двамата със сина ми бяха категорични, че трябва да продължим именно тук. Като прекрачих прага на центъра туморния маркер (PSA) беше-8395. Не можех да извървя повече от 100 метра, задъхвах се, нямах сили. Наложи се на два пъти да ми се прави кръвопреливане.

И така през м. юли т.г. се оставих в златните ръце на д−р Дамянов и неговия професионален екип. Нямам намерение да коментирам методите му на лечение-там се подхожда към всеки пациент индивидуално, а и аз не съм компетентен да давам оценки. Но не мога да премълча за резултатите от лечението. Само за пет месеца туморния маркер започна да пада от 8395 на 2800,1500, 50, 9.9 и при последното изследване от м.ноември т.г. вече е 1.16 ng/mL. Изследванията и резултатите отразяват реално моето състояние. Бавно, но сигурно започнах да се връщам към нормален начин на живот. Бих искал да отворя една скоба – когато знаеш, че имаш диагноза РАК всеки би се чувствал дискомфортно. Какво мога да ви посъветвам? Не чакайте здравната каса, здравните пътеки и заблужденията около тях-всичко мирише на мухъл и корупция.

Колкото по-рано започнете борбата с неверната болест толкова шанса Ви е по-голям. Повярвайте на себе си, повярвайте на д-р Дамянов и екипа му – Вие ще успеете. За пореден път аз и моето семейство БЛАГОДАРИМ на целия екип и дано се срещат по-често хора като тях! Ние продължаваме да се борим заедно, не се отказвайте и вие! Успех!

Книга за ракът

Определение за Интегративна медицина

„Интегративната медицина е медицинска практика, която категорично потвърждава важната роля на тясната взаимовръзка между специалист и пациент, фокусира се върху спецификата на цялостния индивид, основава се на научни доказателства и оползотворява разнообразни терапевтични подходи и лечебни методи с цел достигане на най-добро здраве“.

Ние приемаме и се присъединяваме към тази дефиниция, утвърдена през м. май 2005 година от „Консорциума на Академичните Центрове за Интегративна медицина“ на САЩ (The Consortium of Academic Health Centers for Integrative Medicine, www.imconsortium.org).

Научете повече за нас…