Отзив на С.М. от Габрово

С.М., Габрово, февруари 2008-02-04

Здравейте на всички, които са стигнали до тук, ровейки се във всички всевъзможни информации, в надеждата си да открият спасение!

Подтикната съм да споделя и с Вас съдбата на моето семейство, точно тук, защото знам, че спасение от страшните диагнози има! И защото вярвам безрезервно на целия екип, който работи в Центъра по интегративна медицина. А тази вяра се засили още повече от резултатите, които постигнахме и се надявам да продължаваме да подобряваме!

Положението на майка ми като прекрачихме прага на центъра не беше хич розово! През месец октомври 2007 след направена биопсия от бедрената кост беше установена и окончателната диагноза. След почти едногодишно ходене от лекар на лекар и от клиника на клиника беше диагностицирана като болна от рак на млечната жлеза, метастазирал в костите. Сцинтиграфията, която направихме по късно показваше множество метастази почти във всички области – таз, бедрена кост, прешлени, ребра, черепни кости… Болките не се търпяха вече и дори обезболяващите не помагаха! Насочиха ни, като всички, за курс по лъче и химиотерапия! За операция беше късно вече. През октомври проведохме 10 дена обезболяваща лъчетерапия, но си останахме само с името и! Не се почувства никакъв обезболяващ ефект. Напротив, двете патерици още по здраво прегръщаха мама от двете страни. Вече не можеше и да става сама от леглото, нощем трябваше да и помагаме, за да се обърне от едно положение в друго. Сутрин я обличахме, вечер и помагахме със събличането. Положението се влошаваше и така, търсейки из интернет нови и нови информации за лечение се натъкнах на д-р Дамянов и неговия екип. Той беше първия, който не ни „отхвърли“, а напротив. Накара ни да повярваме, че положението може да се подобри и ако е рекъл Господ и спаси напълно. Доверих му се и не се излъгахме! В момента тече нашия 4-ти месец на лечение! Майка ни отдавна забрави за патериците и за нуждата, която имаше от нас за самообслужване. Вече се справя и с голяма част от домакинството. Възвръща социалните си контакти и очаквам в най-скоро време да се върне и на любимото си работно място! Туморния маркер и Алкалната фосфатаза, които са нашите показатели за влиянието на лечението освен обективните фактори значително са намалели. При постъпването в клиниката СА 15−3 беше 704.90 при норма до 25 сега е 239.9. АЛФ от 1159 при норма 100−290 сега е 673. Резултатите се подобряват, а и с тях и надеждата ни за пълно излекуване.

За пореден път БЛАГОДАРЯ на целия екип и дано се срещат по-често хора като тях! Ние продължаваме да се борим заедно, не се отказвайте и вие! Успех!

Книга за ракът

Определение за Интегративна медицина

„Интегративната медицина е медицинска практика, която категорично потвърждава важната роля на тясната взаимовръзка между специалист и пациент, фокусира се върху спецификата на цялостния индивид, основава се на научни доказателства и оползотворява разнообразни терапевтични подходи и лечебни методи с цел достигане на най-добро здраве“.

Ние приемаме и се присъединяваме към тази дефиниция, утвърдена през м. май 2005 година от „Консорциума на Академичните Центрове за Интегративна медицина“ на САЩ (The Consortium of Academic Health Centers for Integrative Medicine, www.imconsortium.org).

Научете повече за нас…