Благодарствено писмо от В. П.

Майка ми е онкоболна от 16 год. Да, това е доста дълъг период, в които мислехме, че е спечелена борбата с тежката присъда – рак, но през 2006г – от първичния рак – рак на гърдата се появиха костни метастази.

Ужасът, който се преживява при такава повторна диагноза и за болния, и за близките е много голям. Отново обаче майка ми и цялото ни семейство намерихме сили да си дадем кураж, въпреки че провеждахме само бифосфонатно месечно вливане.

Но се оказа, че най-лошото тепърва предстои. През 2010 г. вече бяха открити метастази на бял дроб, черен дроб и лимфни възли – въпреки приложеното химиотерапевтично лечение, положението на онкоболната ми майка се влоши.

Където и да идехме, при различни доктори – казваха ни, че нищо не може да се направи и ни остава да чакаме края.

Аз не се примирих и така открих МЦ „Интегративна медицина“.

След като направихме задължителната консултация, д−р Дамянов беше единственият доктор, който обясни на мен и майка ми реалното положение и шансовете за лечение, шансове за живот.

Доверихме му се и от края на април, до сега майка ми е пациент на д−р Дамянов и неговия екип.

Резултатите са наистина впечатляващи – за 2 месеца комплексно лечение в Медицинския център, майка ми вече се разхожда сама, нормализира храненето, няма болки в черния дроб, няма затруднения в дишането, общото й състояние се подобри.

Искам да благодаря на д−р Дамянов и всички от екипа – лекуващи лекари, медицински сестри, санитари, които с професионалното си отношение към пациента ми показаха нагледно как трябва да се работи и какво означава да си отдаден на своята мисия – а именно, борбата с коварната болест.

С благодарност,
В. П.

13.07.2011г.
Гр. София

Книга за ракът

Определение за Интегративна медицина

„Интегративната медицина е медицинска практика, която категорично потвърждава важната роля на тясната взаимовръзка между специалист и пациент, фокусира се върху спецификата на цялостния индивид, основава се на научни доказателства и оползотворява разнообразни терапевтични подходи и лечебни методи с цел достигане на най-добро здраве“.

Ние приемаме и се присъединяваме към тази дефиниция, утвърдена през м. май 2005 година от „Консорциума на Академичните Центрове за Интегративна медицина“ на САЩ (The Consortium of Academic Health Centers for Integrative Medicine, www.imconsortium.org).

Научете повече за нас…