Отворено писмо

Header

acquistare kamagra in italia. Dalla nostra farmacia online con licenza. Garantiamo prezzi bassi. Stiamo lavorando per voi. ОТВОРЕНО ПИСМО

  
ДО:
Г-ЖА ВЯРА АНКОВА
Генерален директор на БНТ
  
ДОЦ. ГЕОРГИ ЛОЗАНОВ
Председател на СЕМ
  
Г-ЖА СНЕЖАНА ТОДОРОВА
Председател на на УС на СБЖ

click Уважаеми дами и господа журналисти,

Изразяваме дълбокото си възмущение от невярната информация, разпространена в предаването „По света и у нас“, излъчено на 14 август 2012 г. по Българската национална телевизия, със заглавие „Медицински център без регистрация лекува онкоболни“ и автор – журналиста Мария Чернева.

Поради обстоятелството, че „Медицински център за интегративна медицина“ е първото в България лечебно заведение, в което се прилага най-модерната и ефективна методика за лечение на рак – интегративна онкология, ние сме заинтересовани от пълна професионална и обществена откритост на дейността ни. На г-жа Чернева беше оказано изключително съдействие, за да се запознае и да снима всеки ъгъл на клиниката, да говори с когото пожелае – персонал и пациенти, да получи информация от всякакъв характер – научна, медицинска, юридическа, организационна.

Разговорът завърши със собствените й думи, с които завършва и телевизионният й материал – „доколко методът на лечение в центъра вреди или лекува – отговорът дължи гилдията – лекари и учени“.

За съжаление, това е единственото смислено и вярно съждение в репортажа й. Останалото съдържание се простира в територията на примитивната лъжа, неумелата инсинуация и липсата на професионален морал.

  1. Медицинският център е напълно законно регистриран и основната му дейност е регламентирана в Закона за здравето, Чл. 95. (1). „При нелечими заболявания с неблагоприятна прогноза пациентът има право на палиативни медицински грижи. (2) Палиативни медицински грижи се оказват от личния лекар, от лечебни заведения за извънболнична и болнична помощ, от диспансери и хосписи“.
  2. Не съществува лекар, към когото често се обръщали бивши наши пациенти, поради влошено състояние. Истината е обратна – повечето наши болни постъпват с протокол от онкокомитет за изчерпани възможности за конвенционално лечение и направление за палиативни грижи.
  3. Мария Чернева се е опитала да получи алтернативно мнение от известни лекари – онколози, но никой от колегите не е допуснал да опетни професионалната си репутация с такава мръсна поръчка.
  4. Поради това, за да бъде внушена достоверност на материала, е показана „д-р Мариела Колева“, никому неизвестен химиотерапевт, която не фигурира в състава на нито едно лечебно заведение, в което се провежда стандартна химиотерапия.

За нас е неясно кому е нужно дезинформация да се излива от екрана на Националната телевизия и бихме оставили случая без внимание, но той съдържа един изключително опасен аспект.

Мария Чернева твърди, че е прегледала внимателно интернет-страницата на центъра, на която на челно място е изписано международно приетото определение, на което се основава нашата работа – cheap synthroid online „Интегративната медицина е медицинска практика, която категорично потвърждава buy viagra online uk важната роля на тясната взаимовръзка между специалист и пациент, фокусира се върху спецификата на цялостния индивид, основава се на научни доказателства и оползотворява разнообразни терапевтични подходи и лечебни методи с цел достигане на най-добро здраве“.

Всички пациенти, с които тя проведе разговори, са изказали искрено задоволство от лечението и резултатите му, но това не й попречи да рови с мръсно перо в душите им и да руши надеждите им, като ги убеждава, че лечителите им са мошеници.

Не бихме могли да искаме извинение от добре информиран, но недобросъвестен журналист, защото не намираме смисъл. Случилото се само потвърждава мъдростта, че всяко стадо си има и мърша, но дано не потвърди твърдението, че перото (в случая ТВ камерата) е по-ефективен инструмент за убийство от скалпела.

Уважаеми дами и господа журналисти,

Ако счетете, че съм прав в размислите си, предприемете действия според собствената си съвест и компетентност. Все пак мисля, че ще бъде добре да ни дадете възможност за професионално опровержение и лъжата да не остане последен образ на Националния екран.

click here проф. Лъчезар Аврамов
Управител и съосновател

Книга за ракът

Определение за Интегративна медицина

„Интегративната медицина е медицинска практика, която категорично потвърждава важната роля на тясната взаимовръзка между специалист и пациент, фокусира се върху спецификата на цялостния индивид, основава се на научни доказателства и оползотворява разнообразни терапевтични подходи и лечебни методи с цел достигане на най-добро здраве“.

Ние приемаме и се присъединяваме към тази дефиниция, утвърдена през м. май 2005 година от „Консорциума на Академичните Центрове за Интегративна медицина“ на САЩ (The Consortium of Academic Health Centers for Integrative Medicine, www.imconsortium.org).

source url Oral Jelly 100 mg compresse di Sildenafil nel Regno Unito. 100mg Kamagra Jelly è un'alternativa alla pillola Kamagra per sbarazzarsi della Научете повече за нас…